2020-09-27 18:02:36• hírek • Bede Emőke

Helyhatósági választások: már két esetben is bírságoltak törvényszegés miatt a rendőrök

Vasárnap délután a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség 17:30 órai kezdettel rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, melynek során a nap folyamán tapasztalt választási törvényszegéseket ismertették. Kiderült, már két esetben is pénzbírságot kellett kiszabniuk.

„Jelen pillanatig különösebb rendbontások nélkül zajlottak le a helyhatósági választások. Hat olyan eseményről kaptunk bejelentést, melyek potenciálisan befolyásolhatták volna a szavazás menetét. Ezeket alapos vizsgálatnak vetettük alá, és megállapítottuk, hogy két esetben megalapozatlan volt a bejelentés, további két esetben még mindig tart a vizsgálat, újabb két esetben pedig valóban beigazolódott a törvényszegés ténye, melyekért összesen 4 ezer lej értékű pénzbírságot szabtunk ki” – mondta el a sajtótájékoztatón a rendőrség szóvivője, Paula Gabor.


Mint elhangzott, egy kismajtényi szavazóházban vagy annak 500 méteres körzetében megpróbálták befolyásolni a választópolgárokat arra vonatkozóan, hogy kire szavazzanak vagy épp kire ne, a második esetben - ugyanezen a településen - pedig kampányanyag kihelyezése/rongálása miatt szabott ki pénzbírságot a hatóság.


Paula Gabor biztosította a lakosságot, hogy a belügyminisztériumi szervek a továbbiakban is fokozott figyelemmel vigyázzák a rendet és a szavazás tisztaságát.


A szóvivő 21 óra 30 percre további tájékoztatást ígért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: